Ik geloof in ouders en critical mass - Penny Holloway

Critical mass is datgene wat nodig is om een beweging teweeg te brengen. Zo kan ik in mijn eentje geen auto verplaatsen, met vier mensen wel. Vier mensen is in dit geval het aantal wat nodig is om een beweging teweeg te brengen.
Thuiszitters is ondefinieerbaar, daarnaast lang niet dekkend voor al die ouders en kinderen die onderwijs anders wensen. Als we kijken naar de ouders en de kinderen wordt het al een stuk makkelijker. Zo wenst de een naar school te gaan, de ander niet. Part-time/full-time/thuisonderwijs/IVIO/WebChair oneindig is de lijst. Wel denk ik dat we het er allemaal mee eens zijn dat we wensen dat onze kinderen onderwijs ontvangen, dat de kinderen ontwikkelen en dat het kind en gezin gelukkig is.
Ik geloof in critical mass. Er zijn mensen die niet in mij geloven. Die oordelen, denken “dat zou ik anders doen”. Ga ik mijn energie in deze groep stoppen raak ik uitgeput en heb ik strijd. Ik probeer hun te overtuigen, het kost mij tijd, ik moet mailen, mezelf bewijzen, uitzoeken wat zij nodig hebben zodat ik hun kan overtuigen. Ik ben eigenlijk voor hun aan het zorgen. Wat hebben zij nodig om mij te geloven? Ik noem dit strijd. Strijd kost energie.
Ik ben dus gaan zoeken wat ik nodig heb om critical mass te bereiken. Waar is die ene persoon die in mij gelooft? Ik heb mij omringd met die persoon en toen de tweede en toen een groep mooie mensen die in mij geloven, die hetzelfde proberen te bereiken als ik. Dit geeft mij energie en kracht, ideeën en mogelijkheden, liefde en een netwerken. Ik kijk naar mijn kind en naar mij, benoem wat ik denk dat ik nodig heb en wat hij nodig heeft. Ik zoek vervolgens binnen deze groep toppers “wie kan mij daarmee helpen om dat te bereieken?”.
Daarmee laat ik de groep los die niet in mij geloven, dat zullen ze toch nooit doen en omring ik mij met prachtige mooie mensen om mij heen. Die groep positieve mensen groeit en groeit, uiteindelijk heb je critical mass en gebeuren dingen die ik wens en houden de negatieve dingen op.
Ik geloof niet in personen, instanties, krantenartikelen, verslagen en zelfs niet in een standbeeld in mijn tuin met de de tekst “Je doet het fout”, samen met die mooie mensen om mij heen halen we dat standbeeld weg en verven we het mooie kleurtjes en dansen we eromheen”.
Mensen zullen oordelen, mensen zullen denken dat ouders het fout doen, voed deze mensen niet. Voed de mensen die je geloven en dans om het standbeeld heen.
Penny Holloway

Aanmelden Nieuwsbrief

► Meld je aan voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten!

Onderwijsfonds

De werkgroep 'Thuiszitters Tellen' heeft het ministerie van van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) gevraagd om een Onderwijsfonds op te richten. Echter, het ministerie is niet op dit voorstel ingegaan. Ook werd een amendement van Tjitske Siderius (SP) door de Tweede Kamer verworpen.

Meer hierover kun je lezen bij het deel Wet- en Regelgeving.

Daar vind je ook de Kamerbrief over onderwijs op een andere locatie dan school.

KnopMeer

 

Wist je dat...?

Klik hier om het te weten!

 

Twitter